Week 10 en 11 (en misschien 9)
4 mei 2009 - Cape Town, Zuid-Afrika
Tja 2 weken zijn alweer voorbij of zijn het 3 weken. Ach ik weet het ook niet meer. De tijd vliegt hier voorbij en voordat je er erg in hebt is het weer een weekje voorbij. Gelukkig zijn we de helft nog niet gepasseerd anders zo het wel erg snel voorbij zijn.
Maar goed. Wat ik allemaal gedaan heb ik die tussentijd. Ehh ja, dat is weer zo'n goede vraag. Laten we met het werk beginnen, want dat is het makkelijkste. Ben druk bezig enkele procedures en processen uit te pluizen om te kijken of er wat te verbeteren valt. Nou is dat niet zo moeilijk omdat ze aardig in de stenen tijdperk nog leven hier. Het enige moeilijke is dat het geen geld mag kosten. Dat is er namelijk door de kredietcrisis gewoonweg niet. Maar buiten dat maak ik wat excel documenten voor de mensen hier dat wanneer ze computers krijgen (en gelukkig gaan ze die krijgen) dat ze alles digitaal kunnen doen in plaats van overal een apart formulier voor te hebben.
Die stenen tijdperk maakt het meteen ook weer moeilijk want ik werk op een plek waar geen internet is en tja zeg nou zelf, wij als europeanen zonder internet is barbaars. Gewoon een marteling eigenlijk. De enige andere plek waar ik eventueel zou kunnen werken met internet is het hoofdkantoor, maar daar zijn helaas geen plekken vrij. Dus al met al heb ik wat te doen op het werk.
Tja en dan het leukere gedeelte. De dingen die ik heb gedaan. Nou is dat niet zoveel, behalve een weekje thuis zitten werken vanwege een zwaar gevalletje sproeipoep (zal niet in de details gaan, als je het wel wilt moet je maar ff een mailtje sturen, hahaha). Voor de rest heb ik een speedboot tour gedaan. Met 120 km per uur over het water stuiven...heerlijk. Hebben zelfs nog wat dolfijntjes gezien.
Ehh tja veel films gekeken afgelopen weken, want het weer was er niet echt naar. Vond het veel te veel regenen. Leek Nederland wel. Ehh tja wat nog meer....
Ohh ja hebben koninginnen nacht en dag gevierd, ondanks de wat slechtere berichten vanuit Nederland. Lekker met ongeveer 150 man in een barretje, bijna alleen nederlanders, nederlandse muziek en nederlands zuipen.
Afgelopen zaterdag een wijntour gedaan. Lekker wijnproeven en touren door ZA. Hebben die dag ongeveer 450 km afgelegd en nog is dat maar een heel klein gedeelte van ZA. Zondag nog lekker aan het strand gelegen en in de zee gezwommen (eigenlijk meer erin en er weer uit want de temp was niet erg hoog).
Nou dat was het wel qua activiteiten denk ik. Het weer is zoals ik al zei niet al te mooi, maar hopelijk gaat dat weer snel richting nederland. Ohh ja de meiden van ons huis gaan verhuizen. Ze willen dichter bij het centrum wonen. Dus dat is erg jammer want volgens mij zijn de plaatsvervangers allemaal kerels. Aan de ene kant wel leuk, maar had liever wat meiden in de kuip.
Mijn ouders zijn ondertussen ook aangekomen in ZA om samen met mijn broer en zijn vriendin lekker te gaan toere. Dus die zal ik ook over een weekje welkom heten in Cape Town. Hoop voor ze dat het weer dan weer een beetje beter is.
Maar goed, dat was het tot nu toe. Laters

geen leuke foto,s meer gemaakt?
wij vonden dat erg leuk om te zien hoe ZA er uit ziet.
De speedboottrip was wel super geloof ik, mischien heb je daar wel foto,s van en van de dolfijnen b.v.
Veel plezier en doe de groeten aan je ouders als ze komen.
gr. albert en alie
Wij zijn inmiddels al weer terug in NL. waar blijven de berichtjes en de foto's??!!Haha het was echt een super vakantie ondanks het slechte weer in kaapstad. Heb je je haar al weer mishandeld met de tondeuse (hoop het niet!)?
Sukkeltje Dennis heeft zijn Bungee-cd bij jou gelaten he! Hij baalt er goed van hahaha. En ook de parachute sprong staat alleen op jou camera. Dus als je tijd hebt....zien we ze graag op je website, niemand gelooft hem.
Nou ik ga weer verder aan het werk (jippie).
xx Janneke
Wij zijn ook weer terug in NL. Het is wel een beetje moeilijk om weer aan het werk te gaan na z'n mooie reis. De foto's zijn erg mooi geworden maar die van jou ontbreken nog. Stuur jij ze even dan kunnen wij met een boek maken. Het was wel balen die laatste dag in de regen. Heb jij nog leuke dingen gedaan de laatste dagen?
Ik hoor het wel.
Doeg XXX Pa en ma