Week 4
17 maart 2009 - Cape Town, Zuid-Afrika
Gelukkig maar weer. Weer een week voorbij. Het is me toch echt een marteling elke keer weer die zon trotseren. 30 graden, 35 graden, 40 graden en zelfs al eens 45 graden. Dus bakken en braden hier. Maar goed, genoeg over de vervellende zon. Dat verschijnsel kennen ze bijna toch niet daarginds in Nederland. laten we het hebben over de dingen die ik heb gedaan deze afgelopen week. Het zijn er veel en het zijn leuke dingen geweest.
Eerst maar even het vervelende uit de weg. Het werk. Tja als je mijn log had gelezen van de vorige keer dan weet je wat ik allemaal te verduren heb hier. Ofwel we waren weer terug bij Fairmead Court deze week. Elke dag dus beginnen om 0900 en weer weg na de lunch om 1400. Zeer vervelend allemaal. De enige verandering die we hebben meegemaakt in deze week was dat we dinsdag een verplichte rondleiding hebben gekregen omdat ze de ruimte nodig hadden voor een vergadering waar wij in zaten te werken. Dus een rondleiding naar de wat duurdere wijken en de laatste van de Cape Flats (dat zijn de armzaligste Homes). Maar goed, er was dus niet zoveel spannends gebeurt die dag.
Donderdag zijn we met ons allen naar het restaurant Mama Afrika gegaan. Dit is een restaurantje aan Long Street. Het restaurant serveert typische afrikaanse gerechten. Natuurlijk moeten wij deze gewoon proberen. Dus zijn we maar begonnen met een voorgerecht van krokodil. Nou moet ik je vertellen dat het wel erg lekker vlees is. Smaakt naar kip, maar vindt het zelf veel malser dan kip. Daarnaast zagen we ook Mopani Worms op het menu. Dit blijken bij nader inzien rupsen te zijn. Dus die ging ik met nog een paar anderen proberen natuurlijk. We kregen dan ook al snel een potje in ons hand gedrukt met een heleboel Mopani Worms. Eenmaal eruit gehaald bleken het gedroogde rupsen te zijn met kop en al. maar goed, ik laat me niet kennen natuurlijk en eet er eentje op. Ik moet zeggen dat het eigenlijk best wel te eten was. Wel een beetje droog, maar wel te eten. (ik zal de foto van die beesten wel op de blog zetten, zodat jullie kunnen zien wat ik bedoel).
Vrijdag zouden we gaan picknicken met het huis om de verjaardag van Marthe te vieren. Die was maandag al jarig, maar omdat ze niet aanwezig was die dag is er besloten om het vrijdag te vieren. Dus picknicken op het strand was de bedoeling en daarna stappen. maar toen kwam het logistieke om de hoek kijken en werd dat idee verworpen. Uiteindelijk hebben we een salade met wat burgers thuis gegeten. Was zeer lekker en ook gezellig. Daarna zijn de meeste wezen stappen, maar ik niet. Voelde me toen niet helemaal lekker (en nee het kwam niet van het eten ofzo). Dus lekker vroeg naar bed om de volgende dag fit te zijn.
Zaterdag hebben we een auto gehuurd voor 2 dagen. Zaterdag zijn we naar Stellenbosch gegaan nadat we in Observatory een voetbalwedstrijd hebben bekeken en daar een biertje hebben genuttigd. In Stellenbosch zijn we gaan eten. Was uiteraard heerlijk. Na het eten zijn we terug gegaan en hebben ons daar omgekleed voor het stappen. Lekker met de boxershort midden op de parkeerplaats staan. Daarna lekker wezen stappen en genoten van het vele schoon wat ze daar te bieden hadden.
Zondag zijn we naar Cape Point gegaan. We wouden via Houtsbaai, maar die was afgesloten ivm vallende rotsen. Dus we hebben een lekkere omweg gemaakt via Muizenberg naar Cape Point. Maar goed we zijn er uiteindelijk gekomen. Door de omweg die we hebben gemaakt hadden we wel een beetje tijdsnood aangezien de auto in de avond’s weer ingeleverd moest worden. Dus met veel gehaast zijn we het reservaat ingereden. Hebben foto’s gemaakt van de omgeving en de wilde dieren. Was leuk om te zien, maar we hebben lang niet alles gezien vanwege die tijdsdruk. Maar ja, dan moeten we het gewoon nog een keertje overdoen. Tijd genoeg namelijk.
Dus dat was die week 4 alweer. Gaat lekker snel, maar ik maak genoeg leuke dingen mee. De foto’s staan al online. Probeer elke week een verhaaltje online te zetten met wat foto’s.

Lees net op internet dat er meer dan 17 branden zijn rondom Kaapstad en mogelijk zijn enkele aangestoken.....we hebben je toch gezegd niet met vuur te spelen.....
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, het schijnt dat je volwassener wordt met de jaren, maar vraag het me af bij jou :D
Wanneer zien we die pooierbak van jou op foto?
Ben je eigenlijk al opgeroepen om je zwembad leeg te pompen en te helpen met vuur bestrijden?
Veel plezier vandaag en geniet van je koffie en taart bij die oude taartjes hahah. Zal vanavond een biertje drinken op jouw verjaardag, Proost
Groetjes
We hebben geprobeerd te bellen maar geen verbinding mogelijk, helaas ben je ook niet op de webcam. Zou ik ook niet doen, ik zou gaan bier drinken en feesten.
Vanuit het hoge noorden wensen wij jou: Baie geluk met jou verjaarsdag (zoals ze dat bij jou zeggen)
Kan het nog, je feliciteren met je verjaardag? Nou hier is het dan: Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Feestje gehad met alles er op en er aan? Taart, bier, visite enz.? Veel plezier nog!
Groeten
Gerwin, Monica, Stan en Britt